Wat is Google Ads / SEA binnen online marketing? 

De afkorting SEA staat voor Search Engine Advertising. Het draait dus om adverteren in zoekmachines. Zeg je zoekmachine, dan zeg je Google. Bing wordt ook nog gebruikt, maar dat is erg weinig wanneer je het vergelijkt met Google. Ga je hier liever zelf liever niet mee aan de slag? Huur een Google Ads specialist in!

Hoe ziet SEA er uit voor de klant?  

SEA omvat eigenlijk puur advertenties. Toch valt het niet zo heel erg op en werken ze juist ontzettend goed. Dat komt omdat ze, bijvoorbeeld in Google, bovenaan de pagina worden weergegeven. Zoek je in Google naar een nieuwe brillenkoker, dan staat er naast de bovenste resultaten in het klein (Adv.). Dit is een schoolvoorbeeld SEA advertentie. Daarnaast is het ook mogelijk om te adverteren via banners, op partnersites en andere Google websites zoals YouTube en Gmail.  

Google AdWords 

Wil je gebruik maken van SEA op Google, dan gebruik je daarvoor het programma Google AdWords. Hierin bieden bedrijven eigenlijk op de advertentieplekjes. De prijs staat dus niet vast. In Google AdWords is de structuur opgebouwd in een specifieke volgorde. Het AdWords account staat bovenaan en van daaruit worden campagnes opgebouwd. Die campagnes bestaan uit advertentiegroepen en de advertentiegroepen zelf bestaan uit de daadwerkelijke zoekwoorden en advertenties. Deze structuur maakt het creëren, controleren en monitoren van de mogelijkheden en resultaten erg gemakkelijk. Je kunt allerlei verschillende mogelijkheden uitpluizen en variabelen bijhouden. Dit maakt het in eerste instantie wellicht overweldigend, maar uiteindelijk vooral heel erg handig in het gebruik.  

Adverteren maar! 

De advertenties die vanuit Google AdWords worden gemaakt leveren over het algemeen zeer goede resultaten op. Je kunt hier zelf mee aan de slag gaan, maar je kunt ook een ervaren online marketing bureau inschakelen. Zij kunnen je alle ins en outs van Google AdWords vertellen en je helpen navigeren in het SEA speelveld. We hopen dat je hier uitstekende resultaten mee gaat behalen! 

Maak jouw eigen website met JouwWeb